woensdag 3 februari 2016

Brood bakken in 3B

En dan nu de grootste uitdaging: zelf brood bakken!

Na een bezoek aan de bakker en de molen kunnen we zeggen wat de 4 basisingrediënten van brood zijn: bloem, water, gist en zout.

De leerlingen maakten in groepjes van 4 elk een klein broodje. Niet eenvoudig!
Want naast het mengen en kneden moesten de leerlingen ook zelf de tijd berekenen: 30 minuten rijzen, broodje vormgeven en daarna nog eens een kwartier rijzen. De leerlingen waren zelf verantwoordelijk voor hun eigen broodje. Ze gaven aan wanneer hun broodje de oven in kon.

De volgende dag zaten de leerlingen vol spanning te wachten. Hoe smaakte hun eigen broodje nu?
 Met zelfgemaakte confituur proefden ze een stukje. Ze vonden het heel erg lekker!

Recept klein broodje:
-200g bloem
- 4 g gist
- 1 dl water
- snuifje zout
- druppel olijfolie

Smakelijk !